«Побудувати майбутнє сьогодні»: як «Автомагістраль-Південь» змінює українські дороги
2022-01-30, 11:14

«Побудувати майбутнє сьогодні»: як «Автомагістраль-Південь» змінює українські дороги

Автор: Mintrans редакція

«Велике будівництво» набирає обертів. За 2021 рік у країні з'явилася не одна тисяча кілометрів нових та відремонтованих доріг. Але як оцінюють свою ефективність підрядники проєкту?

Генеральний директор «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофеєв розповів MINTRANS про результати компанії в оновленні українських доріг та застосуванні нових технологій для підвищення якості робіт.

Один зі слоганів компанії «Автомагістраль­-Південь» — «Будуємо майбутнє сьогодні». І це не красива фраза, а факт. Завдяки нечуваним темпам ми будуємо об’єкти, які б раніше чекали на свою чергу ще багато років.

За підсумками сезону-­2021 компанія вкотре встановила низку рекордів. Відновила більш як 900 кілометрів доріг та понад 50 мостів. Наші заводи випустили 3,8 мільйона тонн асфальтобетону. Мережа виробництв збільшилася до 26 баз і 18 сучасних АБЗ, їхня сумарна потужність зросла до 4,2 тисячі тонн асфальтобетону на годину.

Відкрито 4 нових заводи, у Павлограді запущено найбільший у країні АБЗ потужністю 360 тонн на годину. Парк техніки розширено до 2,5 тисячі одиниць. Команда компанії зросла до 6,6 тисячі працівників!

«Автомагістраль­-Південь» реалізувала понад 90 проєктів у 13 регіонах. Серед найбільших: дорога єдності М­30 «Стрий – Ізварине», швидкісна траса Н­31 «Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка», об’їзна дорога міста Харків, південний обхід Дніпра, обхід міста Трускавець, траса Н­12 «Суми – Полтава», проспект Степана Бандери в Києві, швидкісна траса з Києва до Міжнародного аеропорту «Бориспіль», траса М­14 «Одеса – Мелітополь – Новоазовськ», злітно­-посадкова смуга в аеропорту «Херсон». Це справжні візитівки програми «Великого будівництва».

Але у 2021 році рекордно збільшилися не лише обсяги робіт і кількість проєктів. Не менш динамічно зростає технологічний потенціал компанії та професійний рівень нашої команди. Ми значно активізували запровадження роботизованих систем управління як на виробництві, так і на дорожніх роботах.

Проєктування та геодезичні вишукування супроводжуються найсучаснішими цифровими технологіями. Діджиталізовано систему управління компанією. Ми першими починаємо застосування BIM-­технологій у будівництві інфраструктурних об’єктів.

У 2021 році завершили формування системи управління якістю, яка, без перебільшення, є найдос­коналішою в Україні. Створено єдину систему моніторингу всіх процесів — від постачань сировини до влаштування асфальтобетону. Наш науково­дослідний центр у Новомосковську отримав цілу низку найсучаснішого обладнання і тепер не поступається аналогічним центрам міжнародних будівельних холдингів.

Ми першими в країні запустили власний мобільний аудит дотримання технологій. У системі управління якістю наразі задіяно понад 350 інженерно­-технічних працівників, що є найбільшим показником серед учасників ринку.

Я пишаюся тим, що цього року ми зробили перший крок у майбутнє концесійних доріг, чого Україна чекала два десятиліття. «Автомагістраль­-Південь» виступала розробником ТЕО проєкту «Краковець – Львів – Броди – Рівне». На сьогодні підготовка ТЕО майже завершена. Готовий маршрут будівництва.

Спільно з європейськими консультантами розроблена економічно-­фінансова модель. Ми розраховуємо на запуск концесійного конкурсу вже наступного року. Завдання на 2022 рік — ще більше прискорити час. Ми готові до участі у великих міжнародних проєктах.

Ще нещодавно вихід українських компаній на світовий рівень уважався навіть не мрією, а чимось із жанру фентезі. Ми це вже зробили. І обов’язково масштабуємо наш успіх.

У партнерстві з «Автомагістраль‐Південь»

2022-02-23, 12:01
Транспортний рух залізницею, а також державними та місцевими дорогами до всіх населених пунктів на контрольованій частині сходу України забезпечено у штатному режимі
2022-02-23, 08:27
Верховна рада 23 лютого підтримала рішення Ради національної безпеки та оборони щодо запровадження надзвичайного стану в Україні
2022-02-05, 15:32
В акваторії Дніпра триває будівництво нового трикілометрового вантового мосту