Kyiv City Express можуть подовжити до Вишгорода
2021-12-18, 00:42

Kyiv City Express можуть подовжити до Вишгорода

Автор: Mintrans редакція

В планах «Укрзалізниці» запуск низки нових приміських маршрутів

«Укрзалізниця» розглядає низку нових маршрутів для розвитку приміського сполучення столиці. Серед них – запуск електрички до Вишгорода. Про це 15 грудня розповів керівник пасажирського напрямку компанії Олександр Перцовський передає кореспондентка MINTRANS.

«Зокрема на розгляді питання по Вишгороду, де зараз не електрифікована ділянка», – прокоментував він питання щодо розвитку приміського сполучення столичного регіону.

Крім того, Перцовський нагадав, що до кінця року планується запуск маршруту до Василькова. Зараз завершується проєкт з електрифікації.

Також керівник пасажирського напрямку УЗ поділився загальними планами щодо розвитку приміських сполучень.

«Ми запроваджуємо човниковий рух. Це, коли потяг іде напряму від найбільших міст-супутників до Києва і має більшу частоту руху. Це саме плануємо й для інших міст», - розповів Перцовський.

Крім того, компанія планує тендер із закупівлі нового рухомого складу.

«Також це цифровізація. На приміських сполученнях плануємо найближчим часом перейти від готівки до купівлі квитків онлайн», - зазначив Перцовський.

За його словами, компанія вбачає потенціал у приміських сполученнях, адже зараз міста-супутники дуже стрімко розвиваються.

«За різними оцінками 250-300 тисяч людей щодня подорожують до Києва. Ми займаємо зараз 10% цього обсягу перевезень, а хочемо займати 40-50%», - додав Перцовський.

Він також зауважив, що аналогічна робота проводиться не лише у столичному регіоні, компанія розвиває приміський рух також в Одесі, Харкові, Львові та Дніпрі.

Не пропустіть

2022-02-24, 11:53
У зв’язку із запровадженням надзвичайного стану «Укрзалізниця» перейшла у відповідний режим роботи
2022-02-24, 11:49
У Києві з 24 січня прохід у метрополітен для пасажирів — вільний та безоплатний
2022-02-23, 12:26
«Укрзалізниця» вважає, що з її рахунків незаконно списали кошти на покриття боргів державного підприємства «Донецька залізниця», що знаходяться на окупованій Росією території
2022-02-23, 12:20
«Укрзалізниця» розпочала підготовку до сезону ремонту колій