«Укрзалізниця» заявила про незаконне стягнення 55 млн грн боргу
2022-02-23, 12:26

«Укрзалізниця» заявила про незаконне стягнення 55 млн грн боргу

Автор: Mintrans редакція

Компанія закликає органи державної влади та РНБО захистити її активи

«Укрзалізниця» вважає, що з її рахунків незаконно списали кошти на покриття боргів державного підприємства «Донецька залізниця», що знаходяться на окупованій Росією території. Про це компанія повідомила на своєму офіційному сайті.

Відтак, УЗ закликала уряд, Верховний Суд та РНБО негайно втрутитись у ситуацію та захистити активи компанії.

«Укрзалізниця» закликає уряд, Верховний Суд та РНБО невідкладно звернути увагу на ситуацію з протиправним примусовим стягненням з товариства боргів підприємств, на базі яких створена компанія і які знаходяться на окупованих РФ територіях», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 22 лютого рахунки «Укрзалізниці» були арештовані на підставі виконавчого провадження у справі про стягнення з національного залізничного перевізника понад 55 млн грн на користь компанії «Профінанс Груп».

Акціонерне товариство вважає такі дії зазначеної виконавчої служби незаконними, спираючись на встановлений законодавством мораторій на звернення стягнення на активи та кошти «Укрзалізниці» за зобов’язаннями підприємств залізничного транспорту, на базі яких утворено товариство та які провадили свою діяльність на тимчасово неконтрольованих територіях України.

Попри мораторій, національні суди продовжують ухвалювати рішення про списання коштів з «Укрзалізниці» для погашення боргів ДП «Донецька залізниця».

«Внаслідок неправомірних дій органів ДВС та негативної судової практики з рахунків «Укрзалізниці» в примусовому порядку вже стягнуто понад 200 млн грн за боргами ДП «Донецька залізниця», і тенденція, як бачимо, не покращується», – йдеться в заяві.

2022-02-24, 11:53
У зв’язку із запровадженням надзвичайного стану «Укрзалізниця» перейшла у відповідний режим роботи
2022-02-24, 11:49
У Києві з 24 січня прохід у метрополітен для пасажирів — вільний та безоплатний
2022-02-23, 12:26
«Укрзалізниця» вважає, що з її рахунків незаконно списали кошти на покриття боргів державного підприємства «Донецька залізниця», що знаходяться на окупованій Росією території
2022-02-23, 12:20
«Укрзалізниця» розпочала підготовку до сезону ремонту колій