«Укравтодор» розповів, які мости побудує у 2022 році
2022-01-20, 06:56

«Укравтодор» розповів, які мости побудує у 2022 році

Автор: Mintrans редакція

Найважливішим об’єктом визначено мости через Дніпро в Запоріжжі

У 2022 році «Укравтодор» планує відремонтувати та побудувати 250 штучних споруд. Серед головних об’єктів – мости через Дніпро в Запоріжжі, міст через Дніпро у Кременчуці, міст через Дністер на кордоні з Молдовою та низка інших. Про це «Укравтодор» повідомив у Facebook.

Зокрема, планується будівництво:

- Ансамблю мостів через Дніпро в Запоріжжі.

Будується не просто міст, а магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км. Це значить відсутність світлофорів, перетинів на одному рівні з іншими спорудами та з’їздів на прилеглі до магістралі об’єкти. Смуги руху в протилежних напрямках фізично розділені для недопущення фронтальних зіткнень.

Бізнес, економіка регіону та країни після завершення реалізації проєкту виграє внаслідок скорочення витрат – здешевлення вартості логістики.

- Мосту через Дніпро в місті Кременчук

Довжина ансамблю нового мосту становитиме понад 3 км. Штучна споруда буде вантовою і матиме 4 смуги руху, по дві в кожному напрямку. Новий міст з підходами будуватиметься паралельно до Крюківського.

- Мосту через Дністер на кордоні з Молдовою в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць.

Ямпільський міст через Дністер стане частиною транспортного коридору між двома країнами та продовженням автошляху Р-08 «Немирів – Ямпіль». Торік 116 км цієї дороги у Вінницькій області відремонтували.

Новий міст у Ямполі покращить зв’язок між двома сусідніми країнами та дозволить скоротити час поїздки за маршрутом «Київ – Кишинів».

- 108-метрового мосту через ріку Рибниця у Івано-Франківській області на трасі Т-09-09 «Снятин – Косів – Старі Крути».

Береги Рибниці вже з’єднано новим мостом. На об’єкті встановлюється бар’єрне і перильне огородження.

Плани щодо реконструкції:

- Троїцький міст у Миколаївській області.

Зараз дорожники працюють над зведенням нового мосту та будують підходи до нього. Його довжина сягне 109 метрів.

- Міст у Львівській області через ріку Західний Буг на автодорозі Н-17 «Львів – Радечів – Луцьк», протяжністю 130 метрів.

Цьогоріч заплановано завершити реконструкцію штучної споруди.

- Шляхопровід у Кіровоградській області на Дорозі єдності М-30 «Стрий – Ізварине».

У селі Знам'янка Друга проводиться реконструкція шляхопроводу через залізницю. Стару будову вже демонтували, стартувало зведення нової споруди.

Плани щодо капремонтів:

- 490-метровий міст у Донецькій області на трасі Н-20 «Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь».

- 214-метровий міст через ріку Сула у на автодорозі Н-08 «Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь».

- 200-метровий міст через ріку Псел у селі Баранівка Полтавської області на дорозу Р-42 «Лубни – Миргород – Опішня».

- 270-метровий міст через ріку Снов біля с. Гвоздиківка у Чернігівській області на трасі Р-83 «Славутич – Любеч – Ріпки – /М-01/ – Городня – /Н-28/ – Сновськ – Корюківка – Семенівка – Костобобрів – Чайкине – /Н-27/».

Читайте також по темі

  • У 2021 році в Україні відремонтували низку доріг державного значення, що ведуть до найцікавіших та найвідоміших туристичних місць. Одне із найбільших досягнень – завершення реконструкції мосту через Хаджибейський лиман.
2022-02-23, 12:01
Транспортний рух залізницею, а також державними та місцевими дорогами до всіх населених пунктів на контрольованій частині сходу України забезпечено у штатному режимі
2022-02-23, 08:27
Верховна рада 23 лютого підтримала рішення Ради національної безпеки та оборони щодо запровадження надзвичайного стану в Україні
2022-02-05, 15:32
В акваторії Дніпра триває будівництво нового трикілометрового вантового мосту