На «Харківському авіазаводі» хочуть відновити випуск літаків
2021-11-29, 19:21

На «Харківському авіазаводі» хочуть відновити випуск літаків

Автор: Mintrans редакція

На підприємстві планують створили 1500 робочих місць і випускати по п’ять літаків на рік

На Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві планують відновити випуск літаків. Відповідний меморандум підписали в Харківській Облдержадміністрації, повідомляється на її офіційному сайті.

«Метою документу є створення ефективної взаємодії щодо відновлення серійного випуску і сервісного обслуговування літаків та іншої авіаційної техніки на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві», – сказано в повідомленні.

На підприємстві планують протягом п’яти років вийти на рівень випуску п’яти літаків на рік, створивши 1500 робочих місць та погасивши борги по зарплаті.

«Ми знаємо, що на заводі ми маємо борг перед приватними кредиторами приблизно 1,5 млрд грн, ми знаємо, що на заводі є заборгованість перед співробітниками – приблизно 300 млн грн. І також близько 2,5 млрд грн – держборгу», – підкреслив голова ХОДА Олександр Скакун.

Розв'язувати це питання планують шляхом приватизації підприємства. Взяти участь у конкурсі вже готові компанії «ФЕД», «Мотор січ» і «Авіакомпанія Константа»

«Вони готові брати участь у відкритому конкурсі, якщо буде ухвалений закон про приватизацію цього підприємства. Я не маю права казати про цифри, про суму, яку ці компанії готові викласти за цей завод, але я точно скажу – це сума з 8 нулями», – додав Скакун.

Що було раніше

  • Парламентський комітет з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкт про приватизацію Харківського державного авіаційного підприємства.
2022-02-23, 15:36
Авіакомпанія LOT Polish Airlines відновила прямі рейси з Харкова до Варшави
2022-02-23, 12:08
У 2021 році пасажирські перевезення здійснювали 16 українських авіакомпаній
2022-02-23, 06:31
Пекінський суд доручив юридичній фірмі Haiwen керувати банкрутством компанії Beijing Xinwei Technology Group, пише Caixin Global.
2022-02-13, 09:42
Міністерство інфраструктури (МІУ) спростувало інформацію про нібито закриття повітряного простору України через ймовірне продовження агресії Росії