Каменец подольский и черновцы хотят соединить железной дорогой
2021-06-02, 14:03

Каменец подольский и черновцы хотят соединить железной дорогой

Автор: Mintrans редакція

По словам замминистра финансов, у Черновицкой области и ее областного центра хороший туристический потенциал, но она отрезана от остальных регионов.

Уряд вивчає можливість будівництва 50-кілометрової залізничної гілки від Кам’янця-Подільського до Чернівців. Про це MINTRANS розповів заступник міністра фінансів Олександр Кава.

За його словами, проект потрібен для того, щоб звільнити Чернівецьку область від транспортної блокади.

- У Чернівецької області та її обласного центру дуже хороший туристичний потенціал. Але вона відрізана від решти українських регіонів. Незважаючи на те, що відстань по прямій від Києва до Чернівців трохи більше 400 км, поїзд йде 12 годин, два рази заїжджаючи на територію Молдови. Якщо побудуємо нову ділянку залізниці Кам'янець-Подільський - Хотин - Чернівці і модернізуємо ділянку Кам'янець-Подільський - Хмельницький, то поїзд Київ - Чернівці буде доїжджати за шість годин, - заявив він.

Підготовка проектної документації може тривати кілька років, а його реалізація обійдеться в 300 мільйонів доларів.

- На підготовку проектної документації піде роки два і треба розуміти, що цей проект УЗ сама не потягне. Його будівництво має профінансувати держава. Думаю, що його вартість буде близько $300 млн. Швидше за все, цей проект буде фінансуватися за рахунок кредитної лінії однієї з міжнародних фінансових організацій. Пізніше кредит буде погашатися з держбюджету, - додав Кава.

2022-02-24, 11:53
У зв’язку із запровадженням надзвичайного стану «Укрзалізниця» перейшла у відповідний режим роботи
2022-02-24, 11:49
У Києві з 24 січня прохід у метрополітен для пасажирів — вільний та безоплатний
2022-02-23, 12:26
«Укрзалізниця» вважає, що з її рахунків незаконно списали кошти на покриття боргів державного підприємства «Донецька залізниця», що знаходяться на окупованій Росією території
2022-02-23, 12:20
«Укрзалізниця» розпочала підготовку до сезону ремонту колій