В Японії безпілотний контейнеровоз вдало виконав рейс
2022-01-25, 06:43

В Японії безпілотний контейнеровоз вдало виконав рейс

Автор: Mintrans редакція

Він вночі самотужки подолав шлях довжиною у 270 км

Безпілотний контейнеровоз 25 січня успішно зайшов в автоматичному режимі до японського порту Сакаімінато, завершивши експериментальний маршрут довжиною близько 270 км в умовах ночі та бурхливого моря з порту Цуруга. Про це пише «РЖД-Партнер».

Він пришвартувався біля причалу, закинувши на нього канати за допомогою дронів.

Безпілотний контейнеровоз до цього успішно маневрував в акваторії порту, фіксуючи розташування та напрямок руху інших суден за допомогою інфрачервоних камер.

Експеримент був організований групою японських компаній на чолі з інвестиційним та благодійним фондом Nippon Foundation. Останнім часом він активно займається фінансуванням та впровадженням технологій автоматичного руху суден різних типів.

Зокрема, експерименти такого роду були проведені цього місяця з пасажирськими поромами та катерами. Впровадження технологій безпілотного плавання, за задумом Nippon Foundation, має зменшити кількість інцидентів на морі та допомогти розв'язанню проблеми браку моряків.

2022-01-25, 06:43
Безпілотний контейнеровоз 25 січня успішно зайшов в автоматичному режимі до японського порту Сакаімінато, завершивши експериментальний маршрут довжиною близько 270 км в умовах ночі та бурхливого моря з порту Цуруга
2020-09-19, 14:52
Новинка получила систему генерирования электрической энергии от топливных элементов на 300 кВт и комплект аккумуляторов, который обеспечивают дополнительные 400 киловатт